You are currently viewing Otkrijte čari kineskih plaža i obalnih gradova

Otkrijte čari kineskih plaža i obalnih gradova

Kada pomislimo na Kinu, prvo nam na pamet padnu impozantne planine, drevni hramovi, i užurbani gradovi. Ipak, Kina takođe ima prelepe plaže i obalne gradove koje vredi istražiti. U ovom blog postu vodiću vas kroz najlepše plaže i gradove na kineskoj obali, savršene za opuštanje i uživanje.

Kina ima nekoliko ključnih međunarodnih i domaćih aerodroma koji služe obalne gradove i popularne destinacije duž svoje obale koje možete potražiti na linku.

Državljani Srbije i Kine oslobođeni su obaveze pribavljanja vize za boravak do 30 dana od dana ulaska u Srbiju, odnosno Kinu. Sa Tjenđinom Srbija je povezana direktnom avio linijom a od Tjenđina, važnog lučkog grada na severoistoku Kine, do drugih obalnih gradova Kine možete putovati različitim sredstvima transporta.

Grad Sanya na kineskoj obali – Raj na ostrvu Hainan

Plaža Yalong Bay

Plaža Yalong Bay: Yalong Bay, često nazivan „Kineskim Havajima“, jedna je od najpoznatijih plaža u Kini. Sa svojim belim peskom, kristalno čistom vodom i luksuznim resortima, Yalong Bay je idealno mesto za one koji traže luksuz i opuštanje.

Plaža Dadonghai
Plaža Dadonghai na kineskoj obali

Plaža Dadonghai: Dadonghai je još jedna popularna plaža u Sanyi. Poznata po svojim plažnim barovima, restoranima i živopisnom noćnom životu, ova plaža je savršena za one koji žele da kombinuju sunčanje sa zabavom.

Aktivnosti: Pored sunčanja i plivanja, Sanya nudi i mnoštvo vodenih sportova kao što su ronjenje, snorkeling, i parasailing. Možete se takođe upustiti u istraživanje podvodnog sveta koralnih grebena ili se opustiti u jednom od brojnih spa centara.

Grad Qingdao na kineskoj obali – Grad piva i plaža

Plaža No.1 Bathing Beach
Plaža No.1 Bathing Beach na kineskoj obali

Plaža No.1 Bathing Beach: Qingdao, smešten na istočnoj obali Kine, poznat je po svojoj dugoj obalnoj liniji i prelepim plažama. Plaža No.1 Bathing Beach je najpoznatija i najpopularnija plaža u Qingdaou, sa čistim peskom i plavom vodom.

Plaža Shilaoren
Plaža Shilaoren na kineskoj obali

Plaža Shilaoren: Ova plaža, koja se nalazi u istočnom delu grada, nudi mirniju atmosferu i prelepe pejzaže sa pogledom na stene i planine. Idealna je za porodične izlete i opuštanje daleko od gradske vreve.

Aktivnosti: Qingdao je takođe poznat po svom pivu, domaćem Qingdao pivu (Tsingtao), koje se proizvodi još od nemačke kolonijalne ere. Posetite Qingdao pivski festival koji se održava svakog avgusta i uživajte u pivu dok se opuštate na plaži.

Grad Xiamen na kineskoj obali – Biser jugoistočne obale

Plaža Gulangyu Island Na kineskoj obali

Plaža Gulangyu Island: Gulangyu ostrvo, smešteno nasuprot obale Xiamena, je mirno ostrvo sa peščanim plažama i koloniajlnom arhitekturom. Ova destinacija je savršena za romantične šetnje i uživanje u prelepim pejzažima.

Plaža Baicheng Na kineskoj obali

Plaža Baicheng: Baicheng plaža je popularna među lokalnim stanovništvom i posetiocima. Njena duga obala, plitka voda i brojni barovi i restorani čine je idealnim mestom za opuštanje i uživanje u morskim specijalitetima.

Aktivnosti: Xiamen je poznat po svojim plodovima mora, pa obavezno probajte lokalne specijalitete kao što su školjke, rakovi i različite vrste ribe. Takođe, posetite Nanputuo hram, jedan od najpoznatijih budističkih hramova u regionu, koji se nalazi blizu plaže.

Beidaihe – Oaza blizu Pekinga

Na kineskoj obali

Plaža Beidaihe: Beidaihe je poznat kao letovalište za lokalno stanovništvo i turiste iz Pekinga zbog svoje blizine glavnom gradu. Njegove široke, peskovite plaže i mirna atmosfera čine ga popularnom destinacijom za vikend beg.

Zlatna Plaža (Golden Beach): Jedna od najlepših plaža u Beidaiheu, Zlatna Plaža, nudi zlatni pesak i čistu vodu, savršenu za kupanje i sunčanje.

Aktivnosti: Beidaihe je takođe poznat po svojim parkovima i prirodnim rezervatima. Posetite Lianfeng Mountain Park za prelepe poglede i opuštanje u prirodi, ili se upustite u promatranje ptica u poznatom Beidaihe Bird Watching Center.

Grad Zhuhai na kineskoj obali – Grad stotinu ostrva

Na kineskoj obali

Plaža Xianglu Bay: Smeštena u blizini centra grada, plaža Xianglu Bay je popularna među turistima zbog svojih prelepih pogleda na more i blizine brojnih restorana i kafića.

Plaža Lover’s Road: Ova plaža je poznata po svojoj šetnici duž obale, koja je idealna za romantične šetnje i uživanje u zalascima sunca.

Aktivnosti: Zhuhai, poznat kao „grad stotinu ostrva,“ nudi brojne mogućnosti za istraživanje obližnjih ostrva, plovidbu i ronjenje. Takođe, posetite New Yuan Ming Palace, repliku poznate Letnje palate u Pekingu, koja nudi uvid u bogatu kinesku istoriju i kulturu.

Zaključak

Kineska obala nudi raznovrsne destinacije za svakog putnika, od luksuznih plaža na Hainanu, preko istorijskih i kulturnih dragulja u Qingdaou, do mirnih i opuštajućih mesta kao što su Xiamen, Beidaihe i Zhuhai. Bez obzira na to šta tražite, kineske plaže i obalni gradovi pružaju jedinstveno iskustvo koje će vas očarati svojom lepotom i raznovrsnošću. Spakujte svoje kofere i otkrjite čari kineskih obala!