You are currently viewing Nevšehir Kapadokija, Turska

Nevšehir Kapadokija, Turska

Glavni grad istoimene kapadokijske provincije, Nevšehir,Kapadokija 285 km južno od Ankare i 730 km jugoistočno od Istanbula, je uglavnom prolazno mesto za turiste.

Nema ništa loše sa gradom Nevšehir (NEHV-sheh-heer, „Novi grad“). Uglavnom je modern, jer je osnovan tek u kasno otomansko doba, iako ovde postoje naselja stara najmanje 5000 godina.

Ima tvrđavu na brdu, lep veliki muzej , nekoliko pristojnih hotela i glavni autobuski terminal Kapadokije . 2014. godine ispod tvrđave na vrhu brda otkriven je podzemni grad. Iskopavanje se nastavlja, ali još nije otvoreno za javnost.

Dok podzemni grad ne bude spreman za posetioce, nema mnogo toga da vas zadrži u Nevšehiru. Većina ljudi samo preseda na autobuskoj stanici Nevšehir za i do gradova kao što su Avanos , Gereme , Učisar , Urgup ili podzemni gradovi Kajmakli i Derinkuju.

Možete koristiti Nevšehir kao bazu za posete Kapadokiji i Muzeju na otvorenom Geremeu , ali Urgup i grad Gerem su bliži i zanimljiviji.

Prevoz za Nevšehir, Kapadokija

Nevšehir Kapadokija, Turska

Do Nevšehira , 285 km -4 sata južno od Ankare i 730 km -12 sati jugoistočno od Istanbula , najlakše se stiže avionom ili autobusom, ili kombinacijom ova dva.

Aerodrom Nevšehir-Kapadokija

Aerodrom Nevšehir-Kapadokia (Nevsehir-Kapadokia Havalimanı, NAV) u Tuzkoju u blizini Gulsehira, 30 km severozapadno od Nevšehira, ima dnevne letove iz Istanbula, obično sa nižom cenom od Kajseri aerodroma Erkilet u Erkiletu, kao i letove do i od Antalije i Izmir.

Putovanje autobusom

Nevšehir je kopnena saobraćajna veza za zapadnu Kapadokiju , sa prometnim Otogarom (autobuski terminal) nekoliko kilometara jugozapadno od centra grada.

Ako se vozite autobusom iz udaljenog grada severno, južno ili zapadno od Kapadokije, verovatno ćete doći u Nevšehir, i verovatno ćete nastaviti putovanje minibusom do konačnog odredišta (gradova na Kapadokiji kao što su Avanos , Gereme , Mustafapaša , Učisar ) i Urgupa .

Putovanje vozom

Najbliže železničke stanice su u Konji , Nigdeu i Kajseriju .

728x90

Smeštaj u Nevšehir, Kapadokija

Najluksuzniji smeštaj u Nevşehiru možete pronaći u pećinskim hotelima koji su pretvoreni iz starih kuća i crkava izgrađenih u vulkanskoj steni. Ovi hoteli nude jedinstveno iskustvo spavanja u prostranim i elegantno uređenim sobama koje imaju sve moderne pogodnosti, kao što su klima uređaj, TV, mini bar, Wi-Fi i privatno kupatilo. Neki od najpopularnijih pećinskih hotela u Nevşehiru su:

Argos in Cappadocia

Ovaj hotel je smešten na brdu sa pogledom na dolinu i ima 51 sobu i apartman različitih veličina i stilova. Hotel ima bazen, spa centar, restoran, bar i vinski podrum. Cena po noćenju se kreće od 200 do 600 evra, u zavisnosti od sezone i tipa sobe.

Trajektni operateri

Museum Hotel

Ovaj hotel je jedini hotel-muzej u Turskoj i ima 30 soba koje su dekorisane antikvitetima i umetničkim delima. Hotel ima bazen, spa centar, restoran, bar i terasu sa panoramskim pogledom. Cena po noćenju se kreće od 250 do 700 evra, u zavisnosti od sezone i tipa sobe.

Kayakapi Premium Caves

Ovaj hotel je smešten u istorijskom naselju Kayakapi koje je obnovljeno i pretvoreno u luksuzni kompleks sa 36 soba i apartmana. Hotel ima bazen, spa centar, restoran, bar i biblioteku. Cena po noćenju se kreće od 150 do 500 evra, u zavisnosti od sezone i tipa sobe.