You are currently viewing Smeštaj na ostrvu Sikinos u Grčkoj

Smeštaj na ostrvu Sikinos u Grčkoj

Smeštaj na ostrvu Sikinos u Grčkoj: Ako tražite mirno i autentično grčko ostrvo za svoj odmor, Sikinos je pravi izbor za vas. Ovo malo ostrvo u Kikladima ima samo oko 300 stanovnika i nudi predivne plaže, slikovita sela i bogatu kulturnu baštinu. U ovom blog postu ću vam predstaviti neke od najboljih opcija za smeštaj na Sikinosu, bilo da želite luksuzni hotel, tradicionalnu kuću ili kamp.

Smeštaj na ostrvu Sikinos – Luksuzni hoteli

Ako želite da se osećate kao kralj ili kraljica na Sikinosu, možete izabrati jedan od luksuznih hotela koji nude sve pogodnosti i usluge koje možete zamisliti. Na primer, hotel Porto Sikinos se nalazi na samoj obali mora, u blizini luke Alopronia, i ima bazen, spa centar, restoran i bar. Sobe su prostrane i elegantno uređene, sa balkonima koji imaju pogled na more ili planine. Cena noćenja u ovom hotelu je oko 150 evra po sobi.

Smeštaj na ostrvu Sikinos – Tradicionalne kuće

Ako želite da doživite pravi duh Sikinosa, možete iznajmiti jednu od tradicionalnih kuća koje se nalaze u selima Hora i Kastro. Ove kuće su obnovljene i opremljene svim potrebnim sadržajima, ali zadržavaju svoj šarm i karakter. Možete uživati u miru i tišini ovih sela, koja su prepuna belih kućica, crkava i vetrenjača. Cena noćenja u ovim kućama je oko 50 evra po kući.

Kampovi na Sikinosu

Ako ste avanturističkog duha i volite prirodu, možete kampovati na Sikinosu i biti u kontaktu sa elementima. Na ostrvu postoje dva kampa, jedan u blizini plaže Alopronia, a drugi u blizini plaže Agios Georgios. Oba kampa imaju osnovne usluge kao što su tuševi, toaleti i prodavnice, ali ne očekujte mnogo luksuza. Cena noćenja u ovim kampovima je oko 10 evra po osobi.

Nadamo se da smo vam pomogli da odaberete smeštaj na Sikinosu koji će vam najviše odgovarati. Bez obzira gde odlučite da ostanete, sigurni smo da ćete se zaljubiti u ovo ostrvo i njegovu lepotu.