Region Makedonije u Grčkoj pokriva najveći deo severne Grčke. Geografski varira, jer ima dugu obalu, impresivne planinske obronke i velike ravnice. Makedonija Grčka je savršeno mesto za letnji i zimski odmor. Najpopularnije letnje destinacije u Makedoniji su Halkidiki, Pieria i Kavala, poznati po fantastičnim plažama i opuštajućoj atmosferi. 

Zimske destinacije uključuju Kastoriju, Florinu, Lutra Požar i planinu Olimp, mesta koja se razlikuju po svojoj prirodnoj lepoti. Ne propustite posetu zanimljivim znamenitostima regiona, uključujući Dion, Verginu, Pelu i Filipe. Ovaj turistički vodič za Makedoniju će vam dati sve potrebne informacije za organizovanje vašeg odmora u Grčkoj.

Hajde da istražimo region Makedonije!

Istražite oblast makedonije u Grčkoj

Region Makedonije u Grčkoj

Solun je divno mesto za razgledanje i zbog prometnog aerodroma, služi kao glavno transportno čvorište za severnu Grčku. Halkidiki je popularna letnja destinacija sa prekrasnim plažama. Oba mesta su predstavljena sa detaljnim informacijama ,fotografijama, savetima o tome kako doći i još mnogo toga.

VIŠE – Region Makedonije u Grčkoj

Makedonija je velika regija koja pokriva veći deo severne Grčke. Turističke destinacije u Makedoniji idealne su za letnji odmor, zimske izlete i gradske odmore.

Region Makedonije u kontinentalnoj Grčkoj pokriva najveći deo severne Grčke, zapravo jednu četvrtinu teritorije zemlje. Geografski se nalazi između planine Pind i reke Nestos. 

Iako turizam u Makedoniji nije toliko razvijen kao u drugim delovima Grčke, ipak ima pejzaže neverovatne lepote. Najpopularnije letnje destinacije u Makedoniji su Halkidiki , Pieria i Kavala. 

Grad Solun je živahan cele godine i ima zanimljivih mesta za razgledanja. Ostatak Makedonije je odlično mesto za istraživanje. Sa fantastičnim prirodnim lepotama i mnogim ski centrima, Makedonija ima neverovatne gradove za zimski turizam, poput Kastorije i Florine.